Parówki z szynki Sokołów
Gdzie kupisz: sklepy spożywcze
Cena: około 5 zł
Opakowanie: 250 gram
Strona producenta: http://sokolow.pl/pl/
Moja ocena produktu: 6/6 pkt
Z tymi parówkami to jest różnie
Nie ma jak parówka.Królowa polskich wędlin.Szybko się ją przyrządza, jest smaczna i tania. Jednak ten produkt ma pewną wadę. Mięso w nim jest tak rozdrobnione,że trudno gołym okiem wypatrzeć co do naszej parówki zostało wrzucone i zmielone. Jak zatem wybrać spośród wielu marek i rodzajów dobrą parówkę?
Im więcej mięsa tym lepiej...
Ja dla siebie i całej rodziny od jakiegoś czasu kupuję wyłącznie parówki z szynki firmy Sokołów.Na polskim rynku pełnym polepszaczy i spulchniaczy są one jedną z marek,która nie oszukuje klienta i nie wpycha w niego całej tablicy Mendelejewa. Ich największą zaletą jest brak mięsa oddzielanego mechanicznie. Mięso oddzielane mechanicznie (MMO) to najgorsze świństwo na jakie możecie natrafić.To skóry,pazury,kuperki kurcząt czy wymiona krów.W tej mięsnej masie jest też mnóstwo resztek kostnych,tłuszczu oraz wody.Prawdziwego mięsa jest znikoma ilość.
W parówkach z szynki nie ma mięsa oddzielonego mechanicznie,jest za to 93% mięsa z szynki wieprzowej (a to naprawdę sporo). Brak w tej parówce sztucznych polepszaczy smaku.Fosforany (E450-E452) bo o nich mowa powodują pęcznienie białka i sprawiają,że do parówki można dodać większe ilości wody.Parówki,które w swym składzie zawierają fosforany nie są wskazane dla dzieci i osób starszych ponieważ uniemożliwiają przyswajanie białka.
Parówki z Sokołowa ładnie pachną,mają zwartą konsystencję i dobrze smakują na zimno. Jeśli nie wiecie,gdzie je kupić możecie zdobyć je w sklepie Biedronka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz