Frosta szpinak z sosem śmietanowym
Gdzie kupisz: sklepy spożywcze
Cena: około 3-4 zł
Waga: 500 g
Strona producenta: Kliknij tutaj
Moja ocena produktu: 6/6 pkt
Jedzcie szpinak....
Szpinak warzywny to roślina,która powinna być składnikiem wielu naszych potraw.Powinna być,a nie jest. W Polsce szpinak nie jest lubiany przez dzieci oraz dorosłych. Często mamusie straszą nim swe pociechy. Tak nie powinno być. Szpinak to warzywo,które stanowi cenne źródło magnezu i fosforu.Dostarcza naszemu organizmowi witaminy (A,E i C) i zawiera dużą ilość białek.W postaci mrożonej nie traci swych właściwości odżywczych,dlatego ja kupuję szpinak mrożony Frosta.
Szpinak o którym dzisiaj piszę,oprócz zerwanych i posiekanych liści szpinaku zawiera śmietanę 9% oraz gałkę muszkatołową.Jest zapakowany w prostokątne pudełko i mocno zamrożony.Aby nadawał się do spożycia należy go rozmrozić (w mikrofalówce trwa to około 8 min,na kuchence gazowej to około kwadrans).Frosta dba o swoich konsumentów i jej produkt nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników.Gwarantuje nam wysoką jakość za niewielką cenę.
Szpinak z sosem śmietanowym wyróżnia się smakiem.Jest on delikatny dla podniebienia i smakuje mojej córce. Najczęściej podaje go wraz z kurczakiem i makaronem.Danie,które przyrządzam jest szybkie,tanie,smaczne, a przede wszystkim zdrowe.
Makaron ze szpinakiem mojej roboty
Składniki:
makaron świderki
cebula
zamrożony szpinak Frosty
śmietana
sól
pieprz
ząbek czosnku
pierś z kurczaka
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę,cebulę skrój w piórka.Mięso z cebulą podsmaż na oleju. Do gotującej się wody z dodatkiem soli i kropli oliwy wrzuć makaron.Gotuj makaron do miękkości,następnie odcedź.Szpinak włóż do głębokiego rondelka,rozmroź go podgrzewając,dodaj do niego posiekany ząbek czosnku. Następnie przełóż szpinak do smażonego kurczaka,całość wymieszaj i dalej duś ze sobą.Do szpinaku z kurczakiem dodaj ugotowany makaron.Całość wymieszaj,dodaj jeszcze łyżkę śmietany i przyprawy do smaku.Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz