Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na smaczne,zdrowe i szybkie w przygotowaniu pulpety rybne.
Gotując niedzielny rosół często zostaję mi mięso z którym nie za bardzo wiem co zrobić,gdyż nie jest go zbyt dużo. Dzisiaj wpadłam na pomysł aby dodać go do pokrojonych filetów pangi i zrobić z nich pyszne pulpeciki.
Składniki:
30 dag filetów ulubionej ryby
mięso ugotowane z rosołu
marchew z rosołu
jajo
bułka tarta
świeży koperek
sól
pieprz
Wykonanie:
Filet rybny rozmroź, odcedź z nadmiaru wody i drobno posiekaj. Do ryby dodaj drobno posiekane mięso z rosołu, marchewkę posiekaną w kostkę oraz świeży koperek. Do masy wbij jajo i dodaj bułkę tartą (tyle bułki by uformować zwarte pulpety) oraz sól i pieprz do smaku.
Gotowe pulpety delikatnie wkładaj do posolonego bulionu lub sosu i gotuj na jak najmniejszym ogniu aby się nie rozpadły.
Podawaj je z ziemniakami, ryżem czy kaszą. Najlepiej smakują polane sosem.
Pulpety gotowane w wodzie czy bulionie są delikatne w smaku i zdrowe. Moja córka je uwielbia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz