czwartek, 27 lutego 2014

Warzywa na patelnię żółte - Frosta

Dzisiaj biorę pod lupę żółte warzywa na patelnię Frosta.


Warzywa na patelnię żółte - Frosta 

Waga: 400 g
Kaloryczność: 90 kcal na 100 g
Cena: około 4 zł
Producent: Frosta 
Moja ocena produktu: 5/6 pkt

Naturalny smak i brak dodatków konserwujących to zalety produktów Frosta. Ostatnio delektuję się mieszanką żółtych warzyw,które wystarczy podgrzać na patelni.Oprócz przygotowania je na tradycyjnej patelni z dodatkiem oleju można podać je z piersią z kurczaka lub filetem z ryby. Niektórzy zapiekają je posypane serem żółtym w piekarniku - każda opcja jest smaczna:-)



Żółte warzywa Frosty to ziemniaki,kukurydza,czerwona i żółta papryka,cebula oraz koperek. Warzywa są tak skomponowane,że tworzą przyjemne dla oka zestawienie kolorystyczne oraz smakują naszemu podniebieniu.

Jarzyny wyglądają smacznie i zdrowo.W dodatku są poddane głębokiemu mrożeniu dzięki temu możemy przechowywać je dłużej w zamrażalniku niż inne produkty spożywcze.Co do samego smażenia to polecam na samym końcu odsączyć je na papierze śniadaniowym czy kuchennym ręczniku.Pozbędziemy się nadmiaru oleju i zmniejszymy ich kaloryczność.

Pieczone ziemniaczki są najsmaczniejsze jednak zanim trafią do mrożenia są podsmażane i to zapewne w utwardzonych tłuszczach. To sprawia,że nie są zbyt zdrowe,a osoby na diecie powinny się ich wystrzegać.

Minusem tego produktu jest jego małe opakowanie. 400 g to porcja mieszcząca się na średniej patelni. Naje się nią góra 2 osoby. Dla większej rodziny jedno opakowanie to zdecydowanie za mało.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz