sobota, 8 marca 2014

Zamiast tłustego schabowego-kotlety sojowe.


Kotlety sojowe Sante

Cena: około 3 zł
Moja ocena produktu: 6/6 pkt

Nie każdemu wychodzi na zdrowie zjedzenie schabowego dużego jak pół talerza,dodatkowo smażonego na smalcu czy oleju. Jasne,od czasu do czasu polski tradycyjny schaboszczak powinien zagościć na naszym stole,lecz nie za często. Substytutem takiego kotleta są dla mnie kotlety sojowe Sante- wyprodukowane z wysokiej jakości odtłuszczonej mąki sojowej,która co najważniejsze nie jest modyfikowana genetycznie.

Jak przygotować smaczne kotlety sojowe?

Ja najpierw gotuje bulion warzywny,kiedy się gotuje wrzucam do niego wyjęte z opakowania kotlety sojowe.Gotuje je w tym bulionie przez 7 minut,odcedzam i odstawiam do wystygnięcia. Panieruje je w jajku i bułce tartej (nie panieruje w mące pszennej,bo uważam,że jest zbędna). Następnie smażę na oleju rzepakowym i podaje.

Dlaczego kotlety sojowe?

* są zdrowe- to bogate źródło białka
* są smaczne
* są łatwe w przygotowaniu
* to alternatywa dla osób niejedzących mięsa
* produkty sojowe są bogate w proteiny i wpływają między innymi na obniżenie złego cholesterolu krwi, chronią przed rozwojem miażdżycy i obniżają ryzyko zawału czy udaru mózgu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz